Embrace The World | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: Embrace The World

Еден навистина тежок и напорен ден. Ташкент, Узбекистан

Денешниот ден, беше еден од најнапорните до сега. Иако имавме малку километри до Ташкент, на границата со Узбекистан поминавме многу лошо. На 40 С° чекавме повеќе од четири часа. Ова е прва граница, на која поради царински преглед, моравме да извадиме се од мотор , да ги отвориме сите куфери и торби и како капак на сето тоа да ни ...

Повеќе.. »

Тараз (јужен Казакстан) на повеќе од 40 С°

На патот кон Тараз (јужен Казакстан) на повеќе од 40 С°, одморите се наизбежни, а гушките уште потопли!  

Повеќе.. »

Убаво е чувството, кога најголемата ТВ во Казакстан – Туран ТВ, ќе ти отстапи простор

Убаво е чувството, кога најголемата ТВ во Казакстан Туран ТВ, ќе ти отстапи простор. Во дружбата со сопственикот Роман Ботабеков и фудбалските ветерани успеавме накратко да ги запознаеме со нашиот проект и нашата татковина. Им објаснивме дека нашата Македонија, територијално е многу помала од Казакстан, ама во неа има многу природни убавини, прекрасна кујна, гостопримлив народ кој не ги дели ...

Повеќе.. »

Благодарност!

Бајкерите, секогаш си помагаат еден на друг. Момциве доцна синоќа кога пристигнавме во Троицк ни помогнаа околу нашето сместување и на моторот, бидејќи во гратчето не можеше да се најде поефтино сместување, наменето за странци. Ви благодариме момци уште еднаш!  

Повеќе.. »

Посета на Волгоград

Овие фотографии се навидум обични, ама во овие фотографии се кријат многу човечки вредности. Накратко ќе Ви го опишам нашиот вчерашен ден. После 500 км. поминати на мотор, по лош пат и високи температури, стигнавме во Волгоград. Уморни застанавме да пиеме кафе и ни пријде еден човек, се претстави дека се вика Вања. Не препознал по знамето на Македонија, кажа ...

Повеќе.. »

Кога идејата станува стварност…Пред точно една година онака, ќе рече човек срамежливо, во тесен круг на пријатели, Силве и Тони ја најавија идејата да го заобиколат светот со мотоцикл, па откако истата со одушевување беше едногласно прифатена, за кусо време овој авантуристичко космополитски проект доби и свое име “Гушни го светот“. Пред неполн месец, или, поточно, на 20 Јуни оваа ...

Повеќе.. »

Силве и Тони ја гушнаа Грузија

 

Повеќе.. »

Силве и Тони ја гушнаа Анкара

   

Повеќе.. »

Силве и Тони, заминаа да го гушнат светот!

Нашите гушкачи Силве и Тони, тргнаа на пат да го обиколат и да го гушнат светот!      Брачната двојка Митреви тргна на пат околу светот Авантурите за кои мечтаеле како деца, решија да си ги остварат, но, велат целта им е да ја промовираат Македонија и Македонците секаде каде што ќе се упатат…    

Повеќе.. »

Моторџиите со подршка за “Гушни го светот”

Традиционален првојануарски собир, на кој моторџиите изразија силна подршка за нашиот проект. Им благодариме на сите поединци и мото клубови.      

Повеќе.. »