Новости

Tag Archives: Струга

Струга го гушна светот

Градот Струга се наоѓа во југозападниот дел на Македонија, во подножјето на планината Јабланица. Распространет е на двата брега на реката Црн Дрим, а неговиот северен дел излегува на Охридското Езеро. Кога ќе се спомне Струга, мислата секогаш ни се враќа на минатото, на браќата Миладиновци, Димитар и Константин, првите македонски преродбеници и собирачи на македонско творештво и на нивната ...

Повеќе.. »