Силве & Тони | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: Силве & Тони

Зошто гушкање?

Ова е мој втор текст на блогот. Најпрвин сакам да се заблагодарам на сите кои одвоија време, да го посетат блогот и да ми дадат подршка. Искрено бев позитивно изненадена од вашата посета и искрено ве гушкам сите. Денес сакам да ви објаснам зошто баш гушкање? Каде и во светот да живееме и на кој јазик да зборуваме, гушките сите ...

Повеќе.. »

Ова е нашето прво чедо

Драги другари, пријатели, познаници и читатели Добре ни дојдовте на нашиот блог ” Гушни го светот”. Прв пат пишувам блог и едвам се убедив себе си дека не е многу страшно да го отпочнам овој отворен дневник и да го престорам животот во отворена книга.  Но, решив да бидам блогер, па што сака нека биде. Да ви се претставиме. Јас сум Силвана, за пријателите ...

Повеќе.. »

Гушки од Македонија

Идејата на Силве & Тони, преку проектот “Гушни го светот“ – Македонија, е да успеат да соберат што е можно повеќе прегратки од Македонија, и истите му ги пренесат на целиот свет. Таквите патешествија по собирање на македонските гушки, Силве & Тони, веќе ги започнаа, и ќе траат се до почетокот на нивното официјално поаѓање на пат околу светот, некаде ...

Повеќе.. »

Силве & Тони

   Јас за мене и него… Правото име ми е Силвана, ама сосема доволно е ако ме викате Силве, впрочем, така ме викаат сите, и мајка ми и брат ми. Знаете што, раскажувајќи за мене, всушност ви раскажувам и за него. Неговото име е Антон, ама сите го викаат Тони, и доволно е. Тони е мојот сопруг, кој додека ме ...

Повеќе.. »

Македонија го гушка Светот

Предизвик и мотивација. Предизвикот е прифатен. Ракавицата е фрлена. Македонија тргнува на пат да го заобиколи светот со мотоцикл за да ја прегрне планетата. Да, симболично да ја прегрне планетата заобикуловајќи ја со споделување искрени прегратки таму каде тоа е возможно, дозволено и прифатено. Таму каде што прегратките, односно гушките, се неприфатени како начин или симбол на човековата доблест за ...

Повеќе.. »