Новости

Tag Archives: Свети Николе

Свети Николе го гушна светот

Гушките од Свети Николе веќе беа спремни. Во плодната котлина Овче поле е распослано гратчето Свети Николе. Постои една легенда поврзана за ова место. Во градот што е лоциран на територијата на денешното Свети Николе постоеле околу 40 цркви. За време на турското ропство сите цркви биле уништени, освен најубавата црква Св. Никола, според која овој град си го добил ...

Повеќе.. »