Новости

Tag Archives: Неготино

Неготино го гушна светот

Во Повардарието, од двете страни на реката Вардар, Неготино зазема значителен простор во Тиквешката котлина. Според една легенда, градот Неготино името го добил по едно момче со име Неготијан, син единец кој со своите родители живеел во таа област. Кога пораснало момчето се заљубило во некоја девојка. После кусо време решиле да се венчаат и да се запознаат со родителите. Кога девојката ...

Повеќе.. »