Моторџии | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: Моторџии

Очекуваме ваша подршка

На 1-ви јануари точно на пладне, традиционално, моторџиите го обележуваат почетокот на мото сезоната за престојната година. Оваа година собирот ќе го збогатиме и ќе му пркосиме на ладното време, со топлите гушки на Силве и Тони од Гушни го светот. Моторџиите се за нас нешто посебно, нивната подршка највеќе ни значи, не врзува иста страст и љубов, мотори во ...

Повеќе.. »

Кои сме ние моторџиите?

Постои убедување дека тоа се пред се, лоши момци, криминалци, небањати, пијани, надувани битанги. Дека таа моторџиска “багра” води неморален живот и сл. Многу пати сум се прашувала зошто криминалецот качен на мотор, не е само криминалец, туку е моторџија, а зошто истиот криминалец во автомобил или пеш не го нарекуваат автомобилист или пешак туку едноставно криминалец. Да драги мои, ...

Повеќе.. »