МК го гушка светот | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: МК го гушка светот

Убаво е чувството, кога најголемата ТВ во Казакстан – Туран ТВ, ќе ти отстапи простор

Убаво е чувството, кога најголемата ТВ во Казакстан Туран ТВ, ќе ти отстапи простор. Во дружбата со сопственикот Роман Ботабеков и фудбалските ветерани успеавме накратко да ги запознаеме со нашиот проект и нашата татковина. Им објаснивме дека нашата Македонија, територијално е многу помала од Казакстан, ама во неа има многу природни убавини, прекрасна кујна, гостопримлив народ кој не ги дели ...

Повеќе.. »

Гушки од Астана, Казакстан.

 

Повеќе.. »

Чувството кога далеку од дома, се чувствуваш како дома.

Чувството кога далеку од дома, се чувствуваш како дома. Голема благодарност до амбасадорот на МК во Астана, заедно со неговиот тим и семејството. Без нив навистина се ќе беше многу, многу тешко, скоро невозможно. Ви благодариме за се што правите за нас.  

Повеќе.. »

Посета на Волгоград

Овие фотографии се навидум обични, ама во овие фотографии се кријат многу човечки вредности. Накратко ќе Ви го опишам нашиот вчерашен ден. После 500 км. поминати на мотор, по лош пат и високи температури, стигнавме во Волгоград. Уморни застанавме да пиеме кафе и ни пријде еден човек, се претстави дека се вика Вања. Не препознал по знамето на Македонија, кажа ...

Повеќе.. »