Новости

Tag Archives: Крушево

Крушево го гушна светот

Крушево, град во Западниот дел на Македонија. Тоа е градот на некогашната Крушевска Република и град на Балканската ѕвезда и заштитен знак на Македонија, Тоше Проевски. Една легенда вели дека некој бегалец, кој се довлекол до ова место со последните сили, кога престанал да ја слуша потерата, уморен, прилегнал под првото дрво и заспал. Кога се разбудил го здогледал Рајот ...

Повеќе.. »