Новости

Tag Archives: Кочани

Кочани го гушна светот

Во источна Македонија, на северната страна од Кочанската котлина е сместен градот Кочани. Жителите на овој град ни раскажаа една стара легенда за Кочани. Многу одамна, на печалба во Кина, бил еден човек по име Кочо. По долги години работа во туѓина, решил да се врати дома во родниот крај. Бидејќи во Кина, оризот бил основна храна, тој се навикнал на него ...

Повеќе.. »