Казакстан | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: Казакстан

Збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент

Со мало задоцнување, го објавуваме нашето збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент. Имавме задоволство наши домаќини да бидат г-ѓа Алија и нејзиниот сопруг Аскарбег. Низ Шимкент шетавме навечер, поради високите дневни температури. Посебен впечаток ни остави паркот на независноста. Во него има за секоја година од независноста изгравирани плочи, на кои пишува што се случувало со државата изминатата година. ...

Повеќе.. »

Тараз (јужен Казакстан) на повеќе од 40 С°

На патот кон Тараз (јужен Казакстан) на повеќе од 40 С°, одморите се наизбежни, а гушките уште потопли!  

Повеќе.. »

Гушки од Астана, Казакстан.

 

Повеќе.. »

Чувството кога далеку од дома, се чувствуваш како дома.

Чувството кога далеку од дома, се чувствуваш како дома. Голема благодарност до амбасадорот на МК во Астана, заедно со неговиот тим и семејството. Без нив навистина се ќе беше многу, многу тешко, скоро невозможно. Ви благодариме за се што правите за нас.  

Повеќе.. »