Новости

Tag Archives: Кавадарци

Кавадарци го гушна Светот

Во срцето на Тиквешијата е лоцирано гратчето Кавадарци. За Кавадрци, постојат повеќе легенди, една од најомилените легенди кои ги чувме е следнава: Според неа, некој селанец од населбата Тиквеш, барајќи ја изгубената крава, дошол до изворот кај тополата, до реката Луда Мара. За среќа тука го нашол изгубениот добиток. Загледан во убавото и романтично катче на природата, селанецот од големо ...

Повеќе.. »