Гушки од МК | Гушни го Светот
Новости

Tag Archives: Гушки од МК

Свети Николе го гушна светот

Гушките од Свети Николе веќе беа спремни. Во плодната котлина Овче поле е распослано гратчето Свети Николе. Постои една легенда поврзана за ова место. Во градот што е лоциран на територијата на денешното Свети Николе постоеле околу 40 цркви. За време на турското ропство сите цркви биле уништени, освен најубавата црква Св. Никола, според која овој град си го добил ...

Повеќе.. »

Гушки од Македонија

Идејата на Силве & Тони, преку проектот “Гушни го светот“ – Македонија, е да успеат да соберат што е можно повеќе прегратки од Македонија, и истите му ги пренесат на целиот свет. Таквите патешествија по собирање на македонските гушки, Силве & Тони, веќе ги започнаа, и ќе траат се до почетокот на нивното официјално поаѓање на пат околу светот, некаде ...

Повеќе.. »