За жал дружбата кратко траеше, моравме да го искористиме убавото време за патување. | Гушни го Светот
Новости

За жал дружбата кратко траеше, моравме да го искористиме убавото време за патување.

Во еден дел, патот не водеше покрај Тајландски залив. Се паркиравме да уживаме во погледот и ни пријде еден дечко кој се претстави дека се вика Питер и дека е од Швајцарија, ама 6 години живее во Тајланд.

Беше воодушевен, го сликаше знамето и моторот, регистарските таблички и ги праќаше кај неговите пријатели во Швајцарија, објаснувајќи им колку е воодушевен од нашето патување.

Не покани да одмориме со него во блиското кафуле не престанувајќи да кажува дека кога не видел сме му го разубавеле денот. Веднаш ја повика и сопругата Тајланџанка да не запознае.

За жал дружбата кратко траеше, моравме да го искористиме убавото време за патување.

 

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Ти благодариме Индра, покажа што значи да бидеш човек и одличен домаќин.

   Минатата ноќ беше многу тешка ,одеднаш се појавува сосема непознато ...

   Кратка ама многу пријатна дружба со истомисленици

   На пат кон Куала Лумпур, кратко се дружевме со брачен ...