За жал во Тајланд, ретко кој слушнал за Македонија | Гушни го Светот
Новости

За жал во Тајланд, ретко кој слушнал за Македонија

За жал во Тајланд, ретко кој слушнал за Македонија. Знамето им го привлекуваше вниманието, па прашуваа од која држава сме. Па слушнавме разни верзии на Македонија, ааа Мачадоња, ааа Мауретонија, Молдавија и што уште не. Единствено еден Бугарски турист ни пријде и беше навистина изненаден што од Македонија сме дошле до Тајланд со мотоцикл, и кажа дека е единствено возило со Европски таблички што го видел во Тајланд. Потоа не праша каде се другите мотоцикли од групата, а кога одговоривме дека сме сами, беше уште повеќе изненаден.На крај ни посака среќен пат со зборовите: “Аз ви се вазхишавам”

 

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Ти благодариме Индра, покажа што значи да бидеш човек и одличен домаќин.

   Минатата ноќ беше многу тешка ,одеднаш се појавува сосема непознато ...

   Кратка ама многу пријатна дружба со истомисленици

   На пат кон Куала Лумпур, кратко се дружевме со брачен ...