Збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент | Гушни го Светот
Новости

Збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент

Со мало задоцнување, го објавуваме нашето збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент.
Имавме задоволство наши домаќини да бидат г-ѓа Алија и нејзиниот сопруг Аскарбег. Низ Шимкент шетавме навечер, поради високите дневни температури.
Посебен впечаток ни остави паркот на независноста. Во него има за секоја година од независноста изгравирани плочи, на кои пишува што се случувало со државата изминатата година.

Паркот е многу чист иако е многу посетен.
Би сакале да се заблагодариме на нашите домаќини, ќе ги чекаме во Скопје.

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Ти благодариме Индра, покажа што значи да бидеш човек и одличен домаќин.

   Минатата ноќ беше многу тешка ,одеднаш се појавува сосема непознато ...

   Кратка ама многу пријатна дружба со истомисленици

   На пат кон Куала Лумпур, кратко се дружевме со брачен ...