Еден навистина тежок и напорен ден. Ташкент, Узбекистан | Гушни го Светот
Новости

Еден навистина тежок и напорен ден. Ташкент, Узбекистан

Денешниот ден, беше еден од најнапорните до сега. Иако имавме малку километри до Ташкент, на границата со Узбекистан поминавме многу лошо.
На 40 С° чекавме повеќе од четири часа.

Ова е прва граница, на која поради царински преглед, моравме да извадиме се од мотор , да ги отвориме сите куфери и торби и како капак на сето тоа да ни побараат превод на сообраќајната на Руски јазик.

Како и да е се помина и веќе сме во Ташкент.
Се надеваме дека сликата за Узбекистан ќе ни се поправи.

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Ти благодариме Индра, покажа што значи да бидеш човек и одличен домаќин.

   Минатата ноќ беше многу тешка ,одеднаш се појавува сосема непознато ...

   Кратка ама многу пријатна дружба со истомисленици

   На пат кон Куала Лумпур, кратко се дружевме со брачен ...