Посета на еден будистички храм | Гушни го Светот
Новости

Посета на еден будистички храм

Вчера посетивме еден будистички храм, во кој за момент го почувствувавме мирот и спокојството. Шетајќи, наидовме на група верници кои не поканија да го поделат ручекот со нас . Тие не знаеја ниту збор англиски, а ние ниту збор тајландски. Се разбравме со јазикот на љубовта и почитта на различностите. Поминавме еден час во пријатна дружба со нив. Ако добро ги разбравме, јадевме тајмо и нормално ориз.

Ни посакаа среќен пат, а ние нив многу здравје.
Продолживме понатака по својот пат кон јужен Тајланд.

 

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Ти благодариме Индра, покажа што значи да бидеш човек и одличен домаќин.

   Минатата ноќ беше многу тешка ,одеднаш се појавува сосема непознато ...

   Кратка ама многу пријатна дружба со истомисленици

   На пат кон Куала Лумпур, кратко се дружевме со брачен ...