Свети Николе го гушна светот | Гушни го Светот
Новости

Гушките од Свети Николе веќе беа спремни.

Во плодната котлина Овче поле е распослано гратчето Свети Николе.

Постои една легенда поврзана за ова место. Во градот што е лоциран на територијата на денешното Свети Николе постоеле околу 40 цркви. За време на турското ропство сите цркви биле уништени, освен најубавата црква Св. Никола, според која овој град си го добил името Свети Николе. За време на турското владеење, градот имал две имиња, Свети Николе за рисјаните и Килисали за турците.

Нашите гушкачи Силве&Тони беа многу пријатно изненадени. Додека размислуваа на кои луѓе во центарот да им пријдат и да им ја објаснат својата космополитска мисија „Гушни го Светот“, здогледаа млади и убави момчиња и девојчиња. Кога им пријдоа и започнаа да им ја објаснуваат кампањата, една од девојките ги прекина со зборовите „-Аaaaa, тоа сте вие од Гушни го Светот” , – ајде да се гушнеме.

 

   Напишете го вашиот коментар

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Силве и Тони, заминаа да го гушнат светот!

   Нашите гушкачи Силве и Тони, тргнаа на пат да го ...

   20 Јуни 2018 плоштад “Јадран“ Скопје од 11 до 12 часот

   По речиси една година напорни подготовки, брачниот пар Силве&Тони, тргнуваат ...