Новости

Силве & Тони

Кога идејата станува стварност…Пред точно една година онака, ќе рече човек срамежливо, во тесен круг на пријатели, Силве и Тони ја најавија идејата да го заобиколат светот со мотоцикл, па откако истата со одушевување беше едногласно прифатена, за кусо време овој авантуристичко космополитски проект доби и свое име “Гушни го светот“. Пред неполн месец, или, поточно, на 20 Јуни оваа ...

Повеќе.. »

Силве и Тони го гушнаа Истанбул

     

Повеќе.. »

Силве и Тони, заминаа да го гушнат светот!

Нашите гушкачи Силве и Тони, тргнаа на пат да го обиколат и да го гушнат светот!      Брачната двојка Митреви тргна на пат околу светот Авантурите за кои мечтаеле како деца, решија да си ги остварат, но, велат целта им е да ја промовираат Македонија и Македонците секаде каде што ќе се упатат…    

Повеќе.. »

Кои сме ние моторџиите?

Постои убедување дека тоа се пред се, лоши момци, криминалци, небањати, пијани, надувани битанги. Дека таа моторџиска “багра” води неморален живот и сл. Многу пати сум се прашувала зошто криминалецот качен на мотор, не е само криминалец, туку е моторџија, а зошто истиот криминалец во автомобил или пеш не го нарекуваат автомобилист или пешак туку едноставно криминалец. Да драги мои, ...

Повеќе.. »

Силве&Тони ја започнуваат првата етапа од грандиозниот проект “Гушни го светот“ – Македонија

Во понеделник, тие ќе тргант на пат со својот мотоцикл низ Македонија со цел да соберат што е можно повеќе гушки, кои, од март идната година ќе му ги пренесуваат на светот. Силве&Тони ќе дојдат во секој град, во секое село, на сите патишта и беспаќа каде ќе ги води нивниот мотоцикл низ Македонија, со пораката “Ајде да се гушнеме!“ ...

Повеќе.. »

Зошто гушкање?

Ова е мој втор текст на блогот. Најпрвин сакам да се заблагодарам на сите кои одвоија време, да го посетат блогот и да ми дадат подршка. Искрено бев позитивно изненадена од вашата посета и искрено ве гушкам сите. Денес сакам да ви објаснам зошто баш гушкање? Каде и во светот да живееме и на кој јазик да зборуваме, гушките сите ...

Повеќе.. »

Ова е нашето прво чедо

Драги другари, пријатели, познаници и читатели Добре ни дојдовте на нашиот блог ” Гушни го светот”. Прв пат пишувам блог и едвам се убедив себе си дека не е многу страшно да го отпочнам овој отворен дневник и да го престорам животот во отворена книга.  Но, решив да бидам блогер, па што сака нека биде. Да ви се претставиме. Јас сум Силвана, за пријателите ...

Повеќе.. »

Силве & Тони

   Јас за мене и него… Правото име ми е Силвана, ама сосема доволно е ако ме викате Силве, впрочем, така ме викаат сите, и мајка ми и брат ми. Знаете што, раскажувајќи за мене, всушност ви раскажувам и за него. Неговото име е Антон, ама сите го викаат Тони, и доволно е. Тони е мојот сопруг, кој додека ме ...

Повеќе.. »