Новости
Дома » Tag Archives: Патувачки приказни

Tag Archives: Патувачки приказни

За москвичот и скопските кампери (1)

Првиот шатор го купивме летото 1966 година у подрумот у Стоковна. Жут, со црвена мушама доле, за четири души. Двајца возрасни и две деца. Беше изложен отворен. Старате не тераше мене и сестра ми да се пикаме внатре за да видиме колкав е, дали ќе не собере четворицата. Марка “Индуплати“, некоја увозна марка, ваљда. Во една вреќа шаторот, во друга, ...

Повеќе.. »