Новости

Демир Хисар го гушна светот

Во југозападниот дел на Македонија или северно од Пелагониската низина се наоѓа гратчето Демир Хисар. ...

Повеќе.. »

Крушево го гушна светот

Крушево, град во Западниот дел на Македонија. Тоа е градот на некогашната Крушевска Република и ...

Повеќе.. »

Битола го гушна светот

Вториот град по големина, градот Битола, се наоѓа во југозападниот дел на Македонија. Градот е ...

Повеќе.. »

Македонска каменица го гушна светот

Во јужното подножје на Осоговските планини во источниот дел на Македонија,се наоѓа гратчето Македонска Каменица. ...

Повеќе.. »

Берово го гушна светот

Во Источниот дел на Македонија, во Малешевската котлина, е сместен градот Берово. Град со највисока ...

Повеќе.. »

Делчево го гушна светот

Во Источна Македонија, во подножјето на планината Голак, на двата брега на Брегалница, распослан е ...

Повеќе.. »

Пробиштип го гушна светот

Во североисточна Македонија, зафаќајки дел од Овчеполието, а со другиот дел длабоко навлегувајќи во Осоговскиот ...

Повеќе.. »

Пехчево го гушна светот

Во крајниот источен дел на Македонија, покрај самата граница со Бугарија, се наоѓа гратчето Пехчево. ...

Повеќе.. »

Кочани го гушна светот

Во источна Македонија, на северната страна од Кочанската котлина е сместен градот Кочани. Жителите на ...

Повеќе.. »

Порталот motori.com.mk со сторија за нашите гушкачи

Повеќе.. »

Виница го гушна светот

Во источниот дел на Македонија, во подножјето на Плачковица се наоѓа гратчето Виница. Многу одамна, ...

Повеќе.. »

Крива Паланка го гушна светот

Крива Паланка е источната порта на Македонија, која се наоѓа на тромеѓето со Србија и ...

Повеќе.. »

Кратово го гушна светот

Едно од најстарите гратчиња на Балканот, се наоѓа во североисточна Македонија, а сместено е на ...

Повеќе.. »

Неготино го гушна светот

Во Повардарието, од двете страни на реката Вардар, Неготино зазема значителен простор во Тиквешката котлина. Според една ...

Повеќе.. »

Кавадарци го гушна Светот

Во срцето на Тиквешијата е лоцирано гратчето Кавадарци. За Кавадрци, постојат повеќе легенди, една од ...

Повеќе.. »

Свети Николе го гушна светот

Гушките од Свети Николе веќе беа спремни. Во плодната котлина Овче поле е распослано гратчето ...

Повеќе.. »

Гевгелија го гушна светот

Силве&Тони беа топло пречекани од сончевата Гевгелија, и, иако без најава, без помпезност, онака како ...

Повеќе.. »

Силве&Тони ја започнуваат првата етапа од грандиозниот проект “Гушни го светот“ – Македонија

Во понеделник, тие ќе тргант на пат со својот мотоцикл низ Македонија со цел да ...

Повеќе.. »

Што велат другите за нас – ПлусИнфо

Линк до објавата од ПлусИнфо  

Повеќе.. »

Што велат другите за нас – Емагазин.МК

Повеќе.. »

Меѓународна подршка