Новости

Збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент

Со мало задоцнување, го објавуваме нашето збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент.
Имавме задоволство наши домаќини да бидат г-ѓа Алија и нејзиниот сопруг Аскарбег. Низ Шимкент шетавме навечер, поради високите дневни температури.
Посебен впечаток ни остави паркот на независноста. Во него има за секоја година од независноста изгравирани плочи, на кои пишува што се случувало со државата изминатата година.

Паркот е многу чист иако е многу посетен.
Би сакале да се заблагодариме на нашите домаќини, ќе ги чекаме во Скопје.

 

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Благодарност до целиот тим на Македонската амбасада во Делхи

   Благодарност до целиот тим на Македонската амбасада во Делхи, кои ...

   Посета на B&B Bahodir во Самарканд

   Обичај е, сите кои ќе го посетат B&B Bahodir во ...

   Еден навистина тежок и напорен ден. Ташкент, Узбекистан

   Денешниот ден, беше еден од најнапорните до сега. Иако имавме ...