Новости

Ги запознавме со нашата приказна и ги гушнавме

Традиционално правење на самса во специјални фурни. Самса е традиционално јадење, тестенина, полнета со мелено месо.

Вкусот е одличен. Печење на вид на ќебап, месото го ставаат на метални стапчиња и го печат на метална кутија, наполнета со жар.

На излегување налетавме на овие две прекрасни госпоѓи, кои се интересираа од кај доаѓаме. Накратко ги запознавме со нашата приказна и ги гушнавме.

 

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Благодарност до целиот тим на Македонската амбасада во Делхи

   Благодарност до целиот тим на Македонската амбасада во Делхи, кои ...

   Посета на B&B Bahodir во Самарканд

   Обичај е, сите кои ќе го посетат B&B Bahodir во ...

   Збогување со Казакстан, поточно со градот Шимкент

   Со мало задоцнување, го објавуваме нашето збогување со Казакстан, поточно ...