Новости
Дома » Гушки од МК » Силве&Тони ја започнуваат првата етапа од грандиозниот проект “Гушни го светот“ – Македонија

Во понеделник, тие ќе тргант на пат со својот мотоцикл низ Македонија со цел да соберат што е можно повеќе гушки, кои, од март идната година ќе му ги пренесуваат на светот. Силве&Тони ќе дојдат во секој град, во секое село, на сите патишта и беспаќа каде ќе ги води нивниот мотоцикл низ Македонија, со пораката “Ајде да се гушнеме!“

Вашите гушки ќе ги бидат енергија и стимул за остварување на конечната цел на нивната замисла – Македонија да го прегрне светот, и да ја пренесе пораката на прегратката како единствена заедничка реченица од сите јазици во светот со која се пренесува топлина, љубов, мир…

Македонки и Македонци, деца и возрасни, ќе ги сретнете секаде. На крстосниците, на автопатишата, на бензинските пумпи, на паркиралиштата, на плоштадите во вашите места, на сред село, секаде. Силве&Тони доаѓаат да ве гушнат. Секоја ваша прегратка ќе биде пренесена во над 45 држави на сите континенти во светот.

 

 

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   *

   x

   Прочитај повеќе

   Струмица го гушна светот

   На крајниот југоисток на Република Македонија, веднаш под тромеѓето на меѓудржавните граници со Бугарија и ...

   Ресен го гушна светот

   Во југозападниот дел од Македонија, во Преспанската котлина, опкружено со високи планини, се наоѓа градот ...

   Жељан Ракела со подршка за “Гушни го светот”

   Благодарност до Жељан Ракела, Хрватскиот легендарен авантурист, кој што ја презакажа презентацијата на својата книга, ...