Новости
Дома » Колумни

Колумни

Ауто камп „Црвена главица“ (2)

Прв пат се соочивме со камперската солидарност, хуманитарност и кооперативност. Само што го паркиравме москвичот на местото кое претходно мајка ми го обележала со знаменце, четворицата застанавме да ја разгледуваме и локацијата и околината, а веднаш, со онолкави насмевки не’ пречекаа соседите. Едни потрчаа по столчиња, други ни донесоа ладно овошје, сокови, вода, трети веќе го беа ставиле ѓезвето на ...

Повеќе.. »

За москвичот и скопските кампери (1)

Првиот шатор го купивме летото 1966 година у подрумот у Стоковна. Жут, со црвена мушама доле, за четири души. Двајца возрасни и две деца. Беше изложен отворен. Старате не тераше мене и сестра ми да се пикаме внатре за да видиме колкав е, дали ќе не собере четворицата. Марка “Индуплати“, некоја увозна марка, ваљда. Во една вреќа шаторот, во друга, ...

Повеќе.. »