Новости
Дома » Македонија го гушка светот

Македонија го гушка светот

Кога идејата станува стварност…Пред точно една година онака, ќе рече човек срамежливо, во тесен круг на пријатели, Силве и Тони ја најавија идејата да го заобиколат светот со мотоцикл, па откако истата со одушевување беше едногласно прифатена, за кусо време овој авантуристичко космополитски проект доби и свое име “Гушни го светот“. Пред неполн месец, или, поточно, на 20 Јуни оваа ...

Повеќе.. »

Силве и Тони ја гушнаа Грузија

 

Повеќе.. »

Силве и Тони ја гушнаа Анкара

   

Повеќе.. »

Силве и Тони го гушнаа Истанбул

     

Повеќе.. »

Македонија го гушка Светот

Предизвик и мотивација. Предизвикот е прифатен. Ракавицата е фрлена. Македонија тргнува на пат да го заобиколи светот со мотоцикл за да ја прегрне планетата. Да, симболично да ја прегрне планетата заобикуловајќи ја со споделување искрени прегратки таму каде тоа е возможно, дозволено и прифатено. Таму каде што прегратките, односно гушките, се неприфатени како начин или симбол на човековата доблест за ...

Повеќе.. »