Новости

Струмица го гушна светот

На крајниот југоисток на Република Македонија, веднаш под тромеѓето на меѓудржавните граници со Бугарија и ...

Повеќе.. »

Ресен го гушна светот

Во југозападниот дел од Македонија, во Преспанската котлина, опкружено со високи планини, се наоѓа градот ...

Повеќе.. »

Жељан Ракела со подршка за “Гушни го светот”

Благодарност до Жељан Ракела, Хрватскиот легендарен авантурист, кој што ја презакажа презентацијата на својата книга, ...

Повеќе.. »

Гостивар го гушна светот

Град во западна Македонија, во јужниот дела на полошка котлина. Градот претставува типична мултикултурна средина, ...

Повеќе.. »

Демир Капија го гушна светот

Демир Капија (Железна врата или железна порта на турски) е гратче кое се наоѓа пред познатата Демиркаписка клисура од ...

Повеќе.. »

Силве и Тони со гостување на МРТВ

Гушни го светот, односно Силве и Тони со гостување на Македонската Радио Телевизија. Прекрасно дружење ...

Повеќе.. »

Кичево го гушна светот

Градот Кичево се наоѓа во подножјето на планината Бистра и Стогово, во Кичевскатата котлина. Народните ...

Повеќе.. »

Прилеп го гушна светот

Во северниот дел на Пелагониската котлина, сместен е градот Прилеп. Прилеп е познат и како ...

Повеќе.. »

Скопје го гушна светот

“Ајде да се гушнеме” беше мотото со кое ги повикавме нашите Скопјани за да го ...

Повеќе.. »

Дојран го гушна светот

Во јужниот дел на Република Македонија, на самата граница со Грција се наоѓа градчето Дојран ...

Повеќе.. »

Валандово го гушна светот

Валандово се наоѓа во јужниот дел од Македонија, распространет на југ од Демиркаписката Клисура. Историчарите запишале ...

Повеќе.. »

Моторџиите со подршка за “Гушни го светот”

Традиционален првојануарски собир, на кој моторџиите изразија силна подршка за нашиот проект. Им благодариме на ...

Повеќе.. »

Охрид го гушна светот

Поради големиот број на цркви и манастири, градот е познат како Балкански и Европски Ерусалим. Охрид ...

Повеќе.. »

Очекуваме ваша подршка

На 1-ви јануари точно на пладне, традиционално, моторџиите го обележуваат почетокот на мото сезоната за ...

Повеќе.. »

Богданци го гушна светот

Богданци е град во јужниот дел на Република Македонија. Сместен е во источниот дел на Гевгелиско-валандовската ...

Повеќе.. »

Тетово го гушна светот

Во северозападна Македонија, на падините на Шара, во Полошката Котлина, се наоѓа градот Тетово. Старите ...

Повеќе.. »

Дебар го гушна светот

Градот Дебар се наоѓа во крајниот западен дел на Република Македонија, близу до границата со Албанија. Првиот ...

Повеќе.. »

Струга го гушна светот

Градот Струга се наоѓа во југозападниот дел на Македонија, во подножјето на планината Јабланица. Распространет ...

Повеќе.. »

Македонски брод го гушна светот

Македонија нема море, ама има брод, Македонски брод. Додуше од пред петнаесетина години го има ...

Повеќе.. »

Кои сме ние моторџиите?

Постои убедување дека тоа се пред се, лоши момци, криминалци, небањати, пијани, надувани битанги. Дека ...

Повеќе.. »

Меѓународна подршка